Birçok insan bulantı ve sinirlilikten şikayetçidir. Tabii ki, bu da gıdadan kaynaklanır. Ancak, aksine, kültürel olarak rahatlatıcı gıdalar da vardır.
Sizi mide asidini düzenleyen gıdalarla tanıştırır:
Tost ekmeği
Mide asidi salgısının neden olduğu mide ekşimesini önler Mide tarafından salgılanan mide asidini kurutur.
Çiğ patates
Patates çiğken mide ekşimesi üzerinde çok iyi etkisi olan bir besindir. Soyulmuş patatesleri bir karıştırıcıdan geçirin ve kereviz suyu ile karıştırın. Veya patatesleri bir meyve sıkacağı ile süzün ve bu suyu sabahları aç karnına için. Mide ekşimesi üzerinde çok iyi bir etkisi olacaktır.
ıspanak
Salatalara buharda pişirerek, kaynatarak veya taze yapraklar ekleyerek yiyebilirsiniz. Mide için en yararlı gıdalardan biridir.
Zeytin yağı
Ham zeytinyağı kullanırsanız, midede yiyecekleri daha az tutacak ve safra salgısını artıracak, böylece yağlar daha kolay emilebilir. Bu şekilde midede rahatsızlık hissetmezsiniz.
Muz
Mide için en iyi yiyeceklerden biridir. Arada 1 muz yerseniz mide ekşimesini önlersiniz. Muz mide enzimlerini arttırır.
Karnıbahar
Haşlanmış karnabahar mide asitlerinin zarar görmesine karşı korur. "Gefarnato" maddesi ülser tedavisinde de hammadde olarak kullanılır.
Lahana
Çiğ yemek daha iyidir. İnce doğrayın ve salatalara ekleyin. Bir meyve sıkacağı içinde lahana ve elma sıkabilir ve meyve suyu içebilirsiniz.
elma sirkesi
Salatalarda kullanılan elma sirkesi midenizi rahatlatır.
Sizi mide asidini düzenleyen gıdalarla tanıştırır:
Tost ekmeği
Mide asidi salgısının neden olduğu mide ekşimesini önler Mide tarafından salgılanan mide asidini kurutur.
Çiğ patates
Patates çiğken mide ekşimesi üzerinde çok iyi etkisi olan bir besindir. Soyulmuş patatesleri bir karıştırıcıdan geçirin ve kereviz suyu ile karıştırın. Veya patatesleri bir meyve sıkacağı ile süzün ve bu suyu sabahları aç karnına için. Mide ekşimesi üzerinde çok iyi bir etkisi olacaktır.
ıspanak
Salatalara buharda pişirerek, kaynatarak veya taze yapraklar ekleyerek yiyebilirsiniz. Mide için en yararlı gıdalardan biridir.
Zeytin yağı
Ham zeytinyağı kullanırsanız, midede yiyecekleri daha az tutacak ve safra salgısını artıracak, böylece yağlar daha kolay emilebilir. Bu şekilde midede rahatsızlık hissetmezsiniz.
Muz
Mide için en iyi yiyeceklerden biridir. Arada 1 muz yerseniz mide ekşimesini önlersiniz. Muz mide enzimlerini arttırır.
Karnıbahar
Haşlanmış karnabahar mide asitlerinin zarar görmesine karşı korur. "Gefarnato" maddesi ülser tedavisinde de hammadde olarak kullanılır.
Lahana
Çiğ yemek daha iyidir. İnce doğrayın ve salatalara ekleyin. Bir meyve sıkacağı içinde lahana ve elma sıkabilir ve meyve suyu içebilirsiniz.
elma sirkesi
Salatalarda kullanılan elma sirkesi midenizi rahatlatır.